Krajolik kao sa razglednice, ovo divno naselje Vodice prikazuje čarobnu lepotu Zlatibora.

Čuveni sarajevski trgovac 1750. godine, Hadži Nikola Selak otkrio je ovaj kraj i u njemu je sagradio letnjikovac. Kako meštani kažu, upravo je na ovom mestu rođen turizam ovog kraja. Deo naselja je urbanizovan, desno od reke Rzav. U tom delu se nalazi nekoliko stotina vikendica koje su najviše u vlasništvu Užičana i Beograđana. Dok je priča skroz drugačija na levoj obali reke Rzav, gde se nalaze ogromna prostranstva i prirodne lepote.

U centru Vodica se nalazi sportski kompleks sa terenima za fudbal, košarku i tenis gde posetioci mogu uživati u aktivnostima. Pored sportskih aktivnosti u okolini se nalaze prodavnice i moderan kafić za kratak predah od šetanja i razgledanja.

Ako ste pravi zaljubljenik u netaknutu prirodu, Vodice okruženo vrhovima Tornika, Čigote i Murtenice sa raskošnom prirodom predstavlja neopisivo uživanje u ovom kutku prirode. Okolinom dominira cvetni pašnjak, koji je ispresecan meandrima reke Rzav, koja daje poseban doživljaj ambijentu netaknute prirode.

Duge šetnje u kojima preovlađuje talasast reljef, sa velikim brojem brda i mirno okruženje omogućavaju divan aktivni odmor za svakog posetioca. Najbolji period je u prolećnim i letnjim danima, ako ste osoba koja ne voli gužvu.

Turista naravno uvek ima, ali u nešto manjem broju nego u toku udarnih meseci. Zato ukoliko ne volite gužvu, u potpunom miru ćete uživati u svim atrakcijam koje se nalaze na ovoj planini.

Pojedine atrakcije nisu moguće u toku zime ili je to mnogo komplikovanije. Zbog toga je proleće pravo vreme kada možete obići brojne znamenitosti. Na primer, zimi se Stopića pećina može obići ali je mnogo hladno, s obzirom da mrak pada ranije, morali biste da krenete baš rano i da ograničite sebi vreme u pećini. Zato sada kako dani bivaju sve duži, neće biti toliko hladno i onda možete slobodno uživati u ovom čudu prirode i u svim drugim atrakcijama.

Pišite nam kako ste se proveli. Uživajte u svakom pogledu.