Kada nemate dovoljno vremena da odmorite na Zlatiboru nekoliko dana, rešili smo da vam predložimo kako da iskoristite najbolje jedan dan na Zlatiboru. Pa makar i jedan, vreme ćete ispuniti kvalitetno a i vaša pluća, čistim planinskim vazduhom.

Često se javi ta potreba da pobegnemo negde, gde ima više mira i tišine, da prošetamo i odmorimo od stresa, obaveza i posla. Ali baš zbog tih obaveza često nemamo dovoljno vremena za kratak predah. Međutim, “sve se može kada se hoće”. To je istina, jedan dan za odmor po vašoj meri se može izdvojiti.

Zato je jedan dan na Zlatiboru nekada dovoljan da se “napune baterije” i prikupi snaga za svakodnevne aktivnosti.

Prošetajte sa nama.

Tornik

Našu jednodnevnu šetnju počinjemo od Tornika. Naravno, kako bismo drugačije. Jer, omiljena atrakcija na Torniku su svakako šestosedne žičare sa kojih se pruža pogled na bogatu okolinu. Nećete pogrešiti ako za vreme sunčanih i toplih dana obiđete Tornik jer je ovaj ski centar potpuno prilagođen danima bez snega. Žičara je aktivna leti i idealna je prilika da planinu upoznate upravo sa ovog mesta.

Pogled se pruža na Durmitor, Jahorinu, Taru, Ribničko jezero, kao i na obližnja sela Sirogojno, Murtenicu, Jablanicu i mnoga druga. Kada završite sa razgledanjem predivne prirode, možete priuštiti jednu uzbudljivu aktivnost – spust na šinama. Bob na šinama je privlačan svim generacijama i pruža pravo adrenalinsko zadovoljstvo. Tako da uz aktivnosti sa Tornika dan počinje izuzetno.

Nastavljamo i na samo 4 kilometra od Tornika obilazimo čuveno Ribničko jezero.

U podnožju Tornika smešteno je ovo divno jezero koje je nastalo 1971. godine pregrađivanjem reke Crni Rzav kod Ribnice. Jezero je okruženo četinarskom šumom a sama boja jezera je tamna zbog tamnog kamena kojim je pokriveno dno. Voda je izuzetno čista i bogata je različitim vrstama ribe. Uživaćete u laganoj šetnji pored jezera i razgledanju prirode i cvrkutu ptičica.

Putem reke Rzav stižemo u Dobroselicu i naselje Vodice

Impresivna lepota naselja Vodice koje raspolaže ogromnim prostranstvima prirodne lepote, zadržaće vas do kraja dana. Okruženje je bajkovito a prirodan nestvarna. Uživaćete u ostatku dana.

Međutim, nakon pređašnjeg razgledanja i čistog vazduha, pravom domaćom hranom se možete okrepiti u restoranu Žubor. Cene su veoma pristupačne a hrana je neodoljiva. Kada ste se okrepili možete nastaviti razgledanje ovog divnog naselja, no, kada se već dan približi kraju znamo da će vam biti teško da se odvojite od ovog krajolika. Ali, ne očajavajte, možete se vratiti i upoznati još mnogo drugih znamenitosti koje za jedan dan niste mogli da obiđete.

Nakon ovako divno ispunjenog dana, san će biti sladak, imaćete novu energiju za sve što vas čeka narednog dana.

Uživajte u izletu i pišite nam kako ste se proveli.