Zašto je zdrav odmor na planini

Kada birate destinaciju za odmor, neophodno je da sagledate svoje zdravstveno stanje i ono što je potrebno Vašem organizmu, kako biste adekvatno prilagodili odmor Vašem telu. Uglavnom su prve asocijacije za odmor mirna i tiha atmosfera, gde se možete bezbrižno prepustiti relaksaciji. Verujemo da su i Vaše misli ovakve, jer osnova odmora je oslobađanje od svakodnevnih pritisaka i negativne energije.

Svakom promena sredine prija, ali sa sobom nosi promenu klime (temperature i nadmorske visine) pa je neophodno da dozvolite svom telu da se adaptira. Za adaptaciju je potrebno od 3 do 5 dana, nakon čega tek počinje pravo opuštanje. Posebnu pažnju na period adaptacije i izbora destinacije trebaju obratiti hronični bolesnici, čak se obavezno posavetovati sa svojim lekarom. Odmor na Zlatiboru važi i za najprijatniji i najzdraviji odmor. Klima je takva da čist vazduh, nizak vazdušni pritisak, prijatno sunce i negativni joni, što sveukupno obezbeđuje dodatnu energiju i jačanje organizma. Preporuke doktora su da na planini treba provesti od dve do četiri nedelje kako bi se organizam u potpunosti regenerisao. Ovaj vid odmora rešava Vas svakodnevnih nervoza, iscrpljenosti i neredovne ishrane. Kada dođete na odmor, imate na raspolaganju ceo dan da upravljate njim kako želite, naspram svakodnevnih jurnjava dok radite, dok ste pod pritiskom i ubacujete obroke u kratkim pauzama koje imate od sastanaka i obaveza. Vaše misli će biti mirne, samim tim i telo, napraviće se savršen balans najpre zbog oslobođenja od obaveza, a zatim od okruženja i planinske čistote kakva je Zlatibor.

Srčanim bolesnicima boravak na planini olakšava rad srca, smiruje ih kompletno, ubrzava metabolizam i oslobađa viška kilograma. Sa laganim šetnjama, bez preteranog umaranja i uspona, poseta planini je odličan izbor za odmor. Za plućne bolesnike ne moramo posebno naglašavati od kolikog značaja je poseta planina zbog čistijeg vazduha u odnosu na gradsku sredinu.

Odakle god da krenete ka Zlatiboru nije daleko u odnosu na ono što nudi za uzvrat – lepotu, čistotu, mir i blagostanje.

Ako odlučite da dođete na Zlatibor, možete odsesti kod nas, da upotpunite doživljaj našim udobnim apartmanima. Kontaktirajte nas.