Neplanirani dolazak na Zlatibor i brzo pakovanje

Koliko puta Vam se desilo da dođe do iznenadnog putovanja i da ste ujedno usplahireni jer putujete, a sa druge strane zabrinuti jer se plašite da ne zaboravite nešto bitno? Čudni su takvi osećaji kada adrenalin radi na obe strane. Zato smo rešili da u ovom tekstu skrenemo pažnju šta je najneophodnije kod dolaska na Zlatibor.

Koliko dana ostajete na planini?

U zavisnosti od toga koliko će dana trajati Vaša poseta Zlatiboru, toliki kofer trebate pripremiti. Više dana, veći kofer, logično. Znamo da je nekima potreban i veliki kofer za produženi vikend, ali budimo realni nisu Vam potrebna tri para cipela i deset komada majici. Jer, brzi polazak zahteva brzo pakovanje, a brzo ne možete spakovati toliko stvari. Samo neophodno za taj broj dana.

Vremenska prognoza

Pretpostavljate zašto smo ovaj odeljak nazvali vremenska prognoza. E, upravo zbog toga – da biste znali koju garderobu da pakujete. Slažemo se da je Zlatibor uvek hladniji nego ostatak Srbije, planina je, i da morate spakovati topliju garderobu, ali u ovako ekstremnim situacijama gde morate brzo da se spakujete, ako se ne najavljuju jake temperature u minusu, onda ne morate tražiti tamo negde u ormarima najdeblji džemper koji imate da ne gubite vreme.
Dokumenta? Gde su mi dokumenta?!

Bez ovoga nikako! Kojim god prevozom da dolazite, dokumenta moraju biti uvek uz Vas. Ako putujete autobusom, da ne ponesete vozačku dozvolu i nije toliko opasno, ali ako pak dolazite autom, onda je spisak dokumenata koje trebate poneti malo duži. Zato savetujemo da sva dokumenta ponesete sa sobom, da ih držite na jednom mestu i da su Vam na dohvat ruke.

Kažu da su neplanirana putovanja najslađa i ostaju najduže u sećanju. Ako je to tačno, onda Vam želimo što više takvih putovanja i da ih dugo pamtite.

U slučaju da Vam je potreban smeštaj na Zlatiboru, kontaktirajte nas.