Zlatibor kao osmomartovski poklon

Međunarodni dan žena obeležava se svake godine 8. marta. Tog dana se slave politička i ekonomska postignuća pripadnica ženskog pola. Ideja da se obeležava ovaj datum, prvi put se pojavila početkom XX veka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije. Zbog loših radnih uslova došlo je do nezadovoljstva radnika što je uslovilo česte proteste. Tekstilne radnice su protestvovale zbog niskih plata i loših uslova za rad. Preko 15.000 žena je marširalo kroz Nju Jork tražeći bolje radne uslove, bolju platu i kraće radno vreme, pored toga tražile su i pravo glasa. Ujedinjene nacije su 1975. godine zvanično usvojile Osmi mart kao međunarodni praznik.

Možete uočiti da se ideja proslavljanja Osmog marta javila sa ciljem ostvarivanja ženskih prava i poboljšanja položaja žena u nauci, poslu mnogim drugim poljima.

Poklon za Osmi mart

U 21. veku Osmi mart je izgubio političku konotaciju, postao je praznik kada kupujemo poklone mamama, bakama, suprugama. Kupujete im cveće, slatkiše ili neki simbolični poklon. Želimo da Vam pomognemo da izađete iz klišea i budete originalni. Šta pokloniti jednoj hrabroj ženi? Kada birate poklon treba da bude nešto upečatljivo.

Ne vole sve žene parfeme i kozmetičke preparate, cveće i nakit koji će im neko darovati, jer imaju svoj ukus pri odabiru navedenih stvari. Kako biste što manje vremena utrošili na razmišljanje i pretraživanje ideja na Guglu, možemo Vam dati jedan savet. Mi Vam nudimo pomoć!

Osmi mart u Vili Borova

Na našem sajtu možete pogledati apartmane za izdavanje. Putovanje na planini može biti odličan poklon za Vašu lepšu polovinu. Predivni vikend možete provesti u Vili Borova.

Svakako, na kraju je na Vama da izeberete savršen poklon a mi nudimo rešenje za ovu dilemu. Ako odlučite da iznenadite partnerku dolaskom na Zlatibor, mi imamo slobodne apartmane. Pogledajte ponudu na ovom linku.