Zdravlje i rekreacija na Zlatiboru

Boravak na Zlatiboru donosi višestruku korist. U daljem tekstu saznaćete zašto se povećava broj turista koji odlučuju tamo odmoriti i iskoristiti prirodu na najbolji način. Hronično oboljenje respiratornih organa može biti veliki problem, ali na Zlatiboru se mogu rešiti. Lekari preporučuju boravak svakog dana tokom perioda oporavka na samom vrhu, kod spomenika, jer pomaže svakome ko ima problem sa bronhitisom. Ovo područje je pogodno za lečenje respiratornih organa.
Medicinski turizam na Zlatiboru

Medicinski turizam je postao značajan jer se uposlednjih godina ljudi odlučuju za lečenje zdravim vazduhom Zlatibora umesto drugim terapijama. Ova vrsta turizma nalazi se među najbrže rastućim industrijama na svetu. Beleži se značajan porast stranaca koji dolaze u našu zemlju na oporavak i lečenje.

Poslednjih godina medicinske usluge su sve češći motiv putovanja. Mnoge bolnice nude izuzetne pakete usluga koji mogu pomoći pacijentima. Sve češće se javlja trend “zdrav način života”. Medicinski turizam promoviše ideju “zdravog” boravka bez obzira da li ste došli rekreativno ili da se oporavljate i lečite.
Imate višak kilograma i problem sa štitastom žlezdom? Zlatibor se preporučuje kao mesto oporavka i lečenja jer je poznat u narodu kao planina koja zbog umerene klime i prijatnog ambijenta čini oporavak lakšim.

Lekovito bilje na Zlatiboru

Zbog izuzetno raznovrsne flore, stanovnici ovog kraja su najčešće u potrazi za biljkama zbog čajeva koje leče mnoge bolesti. Ovaj zanat se prenosi sa generacije na generaciju. Pored toga, gosti koji su u potrazi za dobrom biljom mešavinom imaju mogućnost upoznati se dejstvom raznih biljaka u samom centru gde se nalazi botanička bašta.

Bavite se sportom na Zlatiboru?

Zlatibor je odlična destinacija za Vas zato što je pravi sportski centar! Planina kojiu svi vole a naročito lovci i ribolovci. Tamošnja klima omogućava raznovrstan biljni i životinjski svet. Zlatibor se može pohvaliti listopadnim drvećem – bukva, lipa, hrast, tu su i četinari – beli bor, crni bor, jela, smrča.
Kako da ne spomenemo najzanimljiviji zimski sport – skijanje. Prava radost za celu porodicu. Centar “Tornik poseduje šestosednu žičaru i četiri staze: Čigota, Tornik, Ribnik i Zmajevac. Na nadmorskoj visini od 1500 metara na ovim stazama se se izbacuje iz topova veštački sneg. Očekuju Vas odlični uslovi i zabava koja se ne zaboravlja. Ako ste ljubitelj proleća pod nogama ćete osetiti, šareno cveće, veličanstvene vrhove i zelene borove.
Ako ste lovac – obradovaćete se! Mnogo ptica, svinja, vukova, zečeva, medveda, srna, jazavaca zivi na ovoj magičnoj planini. Sabor lovaca se održava svakog februara i možete se takmičiti u raznim disciplinama poput: kružna meta 300 metara, nepokretna meta srndaća 200 metara, glineni golubovi, pokretna silueta vuka i mnoge druge.
Ribolov je razvijen u ovom kraju. Ljubitelji ovog sporta mogu uživati i prepustiti se čarima jezerima, potocima i rečicama. Raznovrsni vodeni svet nudi pastrmke, klenove, krkuše, mladice, lipljan… Udruženje sportskih ribolovaca “Zlatibor” iz Čajetine obaveštava goste Zlatibora i ribolovce da da se pecanje na Ribničkom jezeru može obaviti uz dnevnu dozvolu po ceni od 1000 dinara i sedmodnevna dozvola po ceni od 2000 dianra.
Odsednite u Vila Borova apartmanima na Zlatiboru
Iskoristite odmor na najbolji način i posetite planinu koja je pravo bogatstvo naše zemlje. Pište nam u komentaru kako ste se proveli! Možete rezervisati Vaš apartman pozivom na broj 063666768