Zašto je Zlatibor nezaobilazna stanica?

Hiljade kvadratnih kilometara livada i visova, nepregledni proplanci, mnogobrojni planinski potoci, bujnih pašnjaka, na jednom mestu gde se susreću alpska i subalpska klima, Zlatibor je planina neprocenljive lepote. Prijatna leta sa svežim noćima, zime duge ali ne preterano oštre pružaju prijatan boravak svakom njenom gostu. Ono što čini posebnom ovu planinu je izuzetno veliki broj časova sa sunčevim sjajem, prosečno oko 2000 sati godišnje. Sve to ukazuje da je ovo područje pogodno za razvoj zdravstvenog i sportsko-rekreativnog turizma.

Odmorite na Zlatiboru!

Čovek dolazi da se odmori, napuni baterije, da očuva svoju vitalnu snagu, a može i uživati u aktivnom odmoru. Najpoznatija staza za šetnju je ona koja vodi do kamenog spomenika. Spomenik je na samo pet kilometara udaljen od centra i podignut je u znak sećanja na streljane partizanske ranjenike na Kraljevim vodama i Palisadu 1941. godine. Na njemu su ispisani stihovi Vaska Pope: ,,Ne dam ovo Sunca u očima, ne dam ovo hleba na dlanu.”

Ako nastavite da koračate pravo od najlepših zlatiborskih vidikovaca i prođete sve one divne kuće koje su pravljene od borovog i hrastovog drveta, dolazite do staze koja vodi do vrha Čigote. Čigota je vrh koji se nalazi na 1422m nadmorske visine. Ovo je predlog ako želite malo ozbiljniju šetnju, staza je svakako duža i strmija ali imaćete priliku da uživate u sjajnom pogledu koji se pamti za ceo život.

Priroda na Zlatiboru je zaista nezaboravna, neprestano iznenađuje i može da posluži kao izvor inspiracije ako ste fotograf, slikar, pesnik…. Kada pogledate ceo predeo zaljubićete se na prvi pogled i poželećete da se svake godine iznova i iznova vraćate kako bi negovali taj divan osećaj.

Odsednite u Vila Borova apartmanima na Zlatiboru

Nakon povratka iz šetnje, od centra do spomenika, i od spomenika do Čigote, bićete umorni, poželećete udoban krevet i kupku. Posle jedne ovako naporne aktivnosti red je odmoriti organizam i dobro se naspavati. Naši fantastični smeštajni kapaciteti Vam mogu omogućiti pravi užitak.

Ako Vam je Zlatibor nezaobilazna stanica možete pozvati broj 063666768 i rezervisati Vaš apartman na vreme.